Dit is Guis Architectenwerk

Guis Architectenwerk ontwerpt gebouwen en hun omgeving. Dat doen we met sterke concepten en een goed gevoel voor schaal. Wij willen plekken maken waar je kunt aarden en die tegelijkertijd zorgen dat ze hun omgeving activeren en verbinden. Met zorg voor natuur en met oog voor schoonheid werken wij aan ontwerpen die een duurzaam, samenhangend en goed functionerend geheel vormen. Dat is ons architectenwerk

Bureau

Guis Architectenwerk werd opgericht door Robbert Guis. Met een gedreven team van architecten en ontwerpers werkt hij aan huizen, woningbouwopgaven, publieke ruimten, transformatie opgaven, kantoor interieurs en toekomstvisies. De architectenwerkplaats is gevestigd in het 19e eeuwse pakhuis De Molukken ingeklemd tussen het stadspark de Plantage en havengebied Mathenesse in Schiedam. Hier werkt hij met het huidige team dat bestaat uit Julia Coolen en Eliott Choppin.

Ervaring

Robbert studeerde in 2013 af aan de TU Delft, waarna hij vijf jaar in het ontwerpteam van Mecanoo werkte.  Hij was de project architect van Villa Vught, Glasshouse Cotswold en project Schokkererf in Nagele.   Daarnaast was hij projectleider van het in-house onderzoekslab. Nadien leidde hij in 2018 een ontwerpstudie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken naar de Stad van de Toekomst en werkte hij drie jaar samen met Guido Greijdanus onder de naam tek architecten. Robbert is naast het runnen van zijn eigen architectenbureau, hoofddocent in de master studio Advanced Housing Design (TU Delft).