Vanille

Monument
Nieuwe Gracht 55 vormt onderdeel van een reeks monumentale panden. Het pand wordt gesplitst naar 4 appartementen, de achtergevel en -tuin zijn opnieuw ontworpen met als doel hoogwaardige buitenruimte toe te voegen.

Een rank uitgevoerde stalen frame wordt tegen de bestaande achtergevel geplaatst. Hierin is een trap opgenomen die dient als noodtrap en ‘achterom’. De grote terrassen georiënteerd op het zuiden, zijn een verlengstuk van de woningen. Tegelijkertijd is zonwering geïntegreerd door het plaatsen van lamellen in het frame.

En-suite
De originele en-suite plattegrond is nog grotendeels intact, met de nieuwe invulling wordt de kwaliteit hiervan maximaal benut met grote open leefruimten op iedere etage. Het trappenhuis wordt in ere hersteld om zo dienst te doen als ontsluiting voor alle woningen. Badruimte en extra kleine kamers zijn steeds opgenomen in de smalle beuk.

Iedere woning heeft als toevoeging een uniek vast interieur element gekregen. Zoals een slaapkamer en-suite op de bel-etage, als blok tussen keuken en woonkamer. Op zolder is een entreehal met vaste kasten ontworpen, waar je middels een kleine trap op kan naar een slaapruimte in de nok.

projectinformatie

jaar: 2023
team: Robbert Guis, Julia Coolen, Barten Verschoor, Tobias Macchione
opdrachtgever: BoBeJa b.v.
oppervlakte: 400 m²
locatie: Haarlem