Wakker

De Kleine Ambassade
Onder het systeemplafond van een voormalige ABN Amro kantoor in de binnenstad van Schiedam is een veelzijdig organisatie gehuisvest met kantoorruimten, ontwerpstudio, lesruimte, winkel, kantine en tv studio. De opgave was om van het zakelijke grijze kantoor een toegankelijk en herkenbare ruimte te maken.

De Kleine Ambassade is een organisatie dat door middel van jeugdparticipatie kinderen en jongeren betrekt bij onderwerpen die spelen in hun stad. Het uitgangspunt is: de maatschappij maak je samen. Het interieur dat we hebben ontworpen kent geen taboes, zo laten we werknemers, kinderen, jongeren en opdrachtgevers ervaren dat je eigenwijs en uitgesproken mag zijn.

Kleur en structuur
Het basisidee gaat uit van een set in het oog springende kleuren die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Door iedere functie zijn eigen kleur te geven ontstaat een heldere ruimtelijke structuur. Het felle turqoise voor de entree, het heldere geel voor de ontwerpstudio, het rustige blauw voor de kantoorruimte en het warme roze voor ruimten waar mensen bijeenkomen voor lessen, overleg en workshops.

Hergebruik en hout
Om het interieur te maken is enkel gewerkt met tweedehands spullen en houten plaatmateriaal. In samenwerking met Ge’staltung zijn alle meubels met zorg geselecteerd en ingebouwd. De positie van het meubilair zorgt er telkens voor dat ruimten zowel van elkaar gescheiden als met elkaar verbonden worden.

projectinformatie

opdrachtgever: De Kleine Ambassade
jaar: 2022
team: Guis Architectenwerk en Ge’staltung
fotografie: Aiste Rakauskaite Photography
oppervlakte: 600 m²
locatie: Schiedam
opdracht: gerealiseerd