Archipel

Weg uit de waan van de dag
Het kantoor met multifunctioneel klaslokaal bevindt zich in een grote open ruimte van een voormalige bedrijfshal. Het zaagtand dak voorzien van ramen is de enige manier waarop daglicht de ruimte binnenkomt, de wanden zijn gesloten en bieden geen zicht naar buiten. De ruimte is zo een kleine wereld opzich, weg uit de stad. Om verschillende plekken te maken in de grote hal zijn er drie ruimtelijke thema’s bedacht: objecten, eilanden en kamers.

Objecten
De multifunctionele ruimte bestaat uit objecten, het meubilair, die naar gelang het gebruik steeds anders gepositioneerd kunnen worden. Nissen aan de lange kant van de ruimte maken het mogelijke het meubiliar op te bergen in de wand. 

Eilanden
Het kantoorgedeelte bestaat uit eilanden. Deze bestaan uit bureaus en kasten die in een vrije compositie ten opzichte van elkaar in de ruimte staan. Met deze informele opstelling wordt beoogd iedere medewerker een unieke eigen plek te geven in de open ruimte.

Kamers
Het achterste gedeelte van de hal is ingericht met vier kamers. Elk van hen heeft een specifieke functie; namelijk de keuken, lunchruimte, archief en concentratieruimte. 

projectinformatie

opdrachtgever: De Kleine Ambassade
jaar: 2017
team: Ge’staltung
oppervlakte: 300 m²
locatie: Schiedam
opdracht: gerealiseerd