A house for urban arts

Transformatie met minimale aanpassingen
Dit Rijksmonument van Van der Steur in Rotterdam wordt getransformeerd van basisschool naar kunstencentrum. De vleugel huisvest oefen- & praktijkruimten, de gymzaal wordt omgevormd tot multi-functioneel podium. Het schoolplein gaat daarvan functioneren als extentie.

Performers Playground
Met goede, neutrale, ongerichte ruimte en een flexibele inrichting wordt dit centrum een toegankelijk en stimulerend ‘performers playground’. Elementen waarmee podia, tribunes en wanden gemaakt kunnen worden geeft de artiesten de vrijheid, waardoor nieuwe verbindingen en vormen van gebruik ontstaan.

Elke dag ander gebruik
De ruimten zijn verschillend te koppelen. Het cafe kan dienst doen als foyer, het plein als podium en daarnaast zelfstandig gebruikt worden. 

Het plan bestaat uit enkele minimale interventies met maximale functionaliteit, enerzijds om de gebruikers op een voetstuk te plaatsen en anderzijds het rijksmonument in haar waarde te laten.

projectinformatie

opdrachtgever: SKAR
jaar: 2020
team: tek architecten, Bons Bouwconstructies, Stapotech
oppervlakte: 2200 m²
locatie: Rotterdam
opdracht: gefaseerd in uitvoering